пʼятниця, 5 травня 2017 р.

Живий в серцях Білаш

6 травня цього року минуло 14 років з дня великої втрати для українського народу: у цей день не стало людини, іменем якої пишається вся Полтавщина. Це наш славний земляк, видатний поет і композитор, народний артист України, кавалер ордена Миколая Чудотворця, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка, Герой України – Олександр Іванович Білаш.

Певна річ, що у його колоритній постаті Україна знає, насамперед, славетного композитора. Але він же ще й поет, увесь у материнській рідній мові. Для нього завжди першим було слово. Воно альфа й омега його творчості. Усе починається з рідної мови, а з неї і поет, вважав Олександр Іванович.
У серці Білаша завжди жебоніло маленьке джерельце, яке переростало у велику ріку його думок. Цим джерельцем була рідна мова, вона надихала на роздуми, з яких народжувалися поезії про любов до рідної землі, до куточка, що зветься Градизьком.
Ми пишаємося тим що ім’я Білаша носить наша гімназія. Йому ми  звіряємо свої справи, намагаємося бути гідними імені славного земляка, який жив і працював, щоб росли, сміялися діти, лунали пісні і процвітала наша Батьківщина. Вшанувати пам’ять О.Білаша 5 травня  градижчани зібралися біля погруддя композитора. Було проведено мітинг, на якому учні гімназії нагадали присутнім важливі віхи життя та творчості нашого земляка. Закінчився мітинг покладанням квітів.

Ось в Градизьку тепер стоїть його погруддя,
І він завжди в серцях, він вічно буде наш.
«Лелеченьки» летять, вриваються у будні -
Не вірте, що помер! Живий в роках Білаш!

Учні 10-А класу
Градизької гімназії ім.. О.Білаша

Курило Дарія та Кокотіхін Антон





Немає коментарів:

Дописати коментар