четвер, 22 лютого 2018 р.

                                Хай не міліє джерело визнання та нагород
    
         2017 рік став  періодом впровадження в освіту й науку змін та реформ. Але розвиток галузі неможливий без співпраці та порозуміння влади з науковим і освітянським арсеналом. У нинішні нелегкі для України часи саме на освітян покладена відповідальність за те, аби виховати освічене, морально й духовно усвідомлене, відповідальне за себе й свою державу майбутнє покоління.

        Для об’єднання освітянського товариства України, налагодження взаємодопомоги та співпраці, обміну професійним досвідом, висвітлення стану й перспектив розвитку науки й освіти та прийняття рішучих дій стосовно реформування галузі 15 грудня 2017 року в Києві в приміщенні Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся І Національний конгрес освітян України та Міжнародний Форум «Інноваційний розвиток освіти і науки в Україні. Стан, тенденції та проблеми галузі». Організаторами Конгресу та Форуму стали ГО «Спілка освітян України» та УІВЦ «Галактика». Захід пройшов за підтримки та участі народних депутатів України, представників Адміністрації президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, департаментів та управлінь галузі, громадських об’єднань, закордонних партнерів та інших.
       До учасників зібрання з вітальним словом звернувся директор Національного еколого-натуралістичного центру, доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Вербицький Володимир Валентинович. Узагальненням роботи Конгресу та Міжнародного Форуму стало ІІІ видання книги «Освітяни та науковці України», в якій розміщена інформація про наукові та освітянські установи, вчених, освітян, наукові статті та тези. У вступних статтях книги до освітян та науковців України звертаються перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України О.Співаковський, міністр освіти і науки України Л.Гріневич, Президент НАН України Б.Патон, народний депутат України О.Марченко. У виданні розміщені матеріали й про педагогічну діяльність  Салімон Алли Петрівни – директора Градизької гімназії імені Героя України Олександра Білаша, яка взяла участь у роботі  Національного конгресу освітян України та Міжнародного форуму «Інноваційний розвиток освіти і науки в Україні. Стан, тенденції та проблеми галузі».
    У рамках роботи Конгресу та Форуму відбулася презентація ГО «Спілка освітян України». Слід зауважити, що Салімон А.П. стала одним із перших членів цієї громадської організації. Визнанням педагогічної діяльності директора Градизької гімназії орден «Освітянська слава» та Подяка від народного депутата України О.Марченка. Алла Петрівна вважає ці нагороди результатом праці усього педагогічного колективу, який вона очолює, і стимулом до подальшої плідної праці. Тож нехай не міліє джерело визнання та нагород. Успіхів і нових звершень усім у 2018 році!


                                          Ольга Оністрат, заступник директора з НМР





Немає коментарів:

Дописати коментар