вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Із віків славетних скачуть козаки

 

  Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією.  Тож 13 жовтня, напередодні Дня козацтва, курінь Градизької гімназії імеені Героя України Олександра Білаша зібрався для відкриття І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).                        

  Сьогодні козак –  не той, хто одягнений у вишиванку й  шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом, що відстоює честь і свободу. ШЛЯХЕТНІСТЬ, МУДРІСТЬ, ВІДВАГА – три основні чесноти козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш!

      Учнівська молодь має здобувати знання, уміння й навички, які потрібні захисникам Вітчизни: гартувати дух і тіло, бути мужніми, сміливими, рішучими, стійкими, наполегливими, відроджувати традиції українського козацтва.

  Саме тому з метою виховання у молодого покоління українців відданості Батьківщині та українському народу, готовності обороняти рідну землю, бути фізично розвиненими та духовно багатими проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура».   Тож пам’ятаймо, що ми є нащадками наших славних українських козаків.

      Бажаємо всім міцного козацького здоров’я, патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!  Любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!




























Немає коментарів:

Дописати коментар