середа, 19 вересня 2018 р.


Здоров'я людини – найцінніший скарб
    Щорічно у вересні відзначається День фізичної культури і спорту. Це особливе свято, головною метою якого є пропаганда  здорового способу життя.  А кращим другом здоров’я був і залишається спорт.


  Недаремно говориться, що здоров'я людини – це її багатство,  найцінніший скарб. Саме цій темі у Градизькій гімназії імені Олександра Білаша був присвячений  тиждень фізичної культури і спорту, що пройшов під девізом «Вище! Швидше! Сильніше!». Весело, із азартом і завзяттям проходили змагання.
Скільки радощів, гарного настрою, здоров'я, бадьорості отримали учні!
Захід проводиться в гімназії не просто так, а несе в собі головну мету – залучити до масового спорту всіх, незалежно від здібностей чи умінь.
     Щоб залучити до участі у Тижні якомога більше учнів, було розроблено цікавий план. Ланцюжок тематичних заходів розпочався із конкурсу малюнків «Спорт у моєму житті», у якому взяли участь учні 1-7 класів. А потім відбувся спортивний флешмоб «На зарядку ставай!».
    12 вересня на лінійку вишикувалися усі учні гімназії. Небуденна, проте традиційна для навчального закладу клятва лунала того теплого вересневого дня на  шкільному подвір’ї. Учні обіцяли дотримуватися традицій українських спортсменів, розвивати фізичні уміння, виховувати спритність, витривалість, сміливість, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги, прищеплювати прагнення займатися фізкультурою. Гучними оплесками дякували директору гімназії Салімон А.П. за напутні слова та побажання перемогти.

       Усі класні колективи – від  цьогорічних найменших дебютантів до майбутніх випускників – визначали найспритніших у найрізноманітніших видах спорту. Школярі змагалися цього дня на всіх майданчиках свого спорткомплексу. Для учнів початкових класів – окрема програма: «Веселі старти», під час яких вони здобували базові навички для індивідуальних та командних видів спорту.

    Веселою та вкрай напруженою була естафета для учнів 5-6 класів, яка не дала засумувати нікому. Дітям запропонували різноманітні спортивні станції, на яких вони мали змогу позмагатися в силі, спритності, винахідливості та просто відпочити. Учні 7-8 класів були активними учасниками футбольних баталій. Команди хлопців завзято виборювали першість. Не поступалися їм і юні футболістки. А глядачі намагалися якомога краще підтримати свої команди.
    






 Старшокласники проходили смугу перешкод та демонстрували свою влучність у стрільбі. Час, проведений на стадіоні, пролетів непомітно. Як це буває у спорті – хтось переміг, інший програв, хтось задоволений, дехто розчарований. Але здобуток заходу – добрі емоції і переконання, що фізкультура та спорт – це здоров’я, спілкування, відпочинок.
    





 Фінальним акордом Тижня став суперкубок з футзалу серед шкіл Глобинського району, переможцями якого стали команди Градизької гімназії.





      Безумовно,  спортивне життя школи не обмежується одним тижнем. Попереду надзвичайно цікавий навчальний рік, різні змагання, які принесуть не лише певні  спортивні досягнення, а й забезпечуватимуть хороший емоційний стан учнів. Та головне те, що усі ці заходи сприятимуть оздоровленню дітей, бо здоров'я –найцінніший скарб.


                                                       Ольга Оністрат

                 Заступник директора  з науково-методичної роботи























 

Немає коментарів:

Дописати коментар