вівторок, 9 лютого 2021 р.

 

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями. Дана ситуація викликає велике занепокоєння. 

   9 лютого 2021 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет простору для наймолодших користувачів.

    Наша гімназія не стала виключенням та долучилася до проведення даних заходів. Учні початкових класів провели конкурс малюнків  «Ми з Інтернетом – друзі».   Вчителями інформатики  Іваненко В.О., Кононенко А.М., Курило І,М.. були проведені інформаційні хвилинки, які  сприяли обізнаності учнів про небезпеку, яка існує в Інтернеті та соціальних мережах, а також шляхи їх подолання та направлені на розширення та поглиблення знань про безпечний Інтернет, соціальні мережі : «Золоті правила безпечної роботи в Інтернеті», «Діти в Інтернеті», «Міжнародний день безпечного користування в Інтернеті»  . Учні 10 класу переглянули відеоролик «10 способів захисту від шахрайства та зламів в Інтернеті», провели  гру «Факт чи фейк про Інтернет»  та  онлайн вікторину «Безпечний Інтернет» у Quifizz, де кожен учень зміг виявити свої знання правил безпечного Інтернету.

    Разом з учнями було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів.

















Немає коментарів:

Дописати коментар