субота, 20 лютого 2021 р.

 

На всі багатства і припливи мод

Шануймо мову серцем і вустами.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Градизькій гімназії ім.. О.Білаша.

До відзначення свята долучилася вся шкільна родина. Проведено безліч різноманітних заходів. Одне з них «Рідне слово, материнська мова» (класні керівники 5-х класів Курило І.М та Соколовська О.Г.) Під час свята учасники декламували вірші про мову, співали запальні українські пісні, розповідали прислів’я та скоромовки. Родзинкою заходу став парад вишиванок, бо це не тільки патріотично, а й модно та  красиво. На протязі всього дійства в залі панувала святкова атмосфера і на обличчі кожного сяяла щира посмішка.  

Святкування міжнародного дня рідної мови сприяє духовному збагаченню, поєднанню культур та зміцненню принципів толерантності в шкільній родині.    Отже, мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю.

Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у наших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

 










 





Немає коментарів:

Дописати коментар