середа, 16 листопада 2016 р.

Рідна мова – життя духовного основа


       Мова – невід’ємна частина національної культури, одна з основних етнічних ознак кожного народу, його духовна скарбниця.
Доля нашої мови нелегка. Скільки разів її забороняли, переслідували, але вона жила, розвивалася, квітла. Про її багатство, красу й мелодійність говорить увесь світ. Саме тому День української писемності й мови, який відзначається 9 листопада, займає особливе місце в навчально-виховному процесі Градизької гімназії імені Героя України Олександра Білаша.
    Цього дня в актовому залі зібралися учні, учителі. Зі сцени лунали вірші про мову. Усі присутні з цікавістю переглянули відеоматеріал про цікаві факти з історії мови.
      А яке ж свято без пісні?! Їх дарували присутнім Аня Голованова та Віталій Верменич. Зачарували своєю майстерністю й виконавці гуморесок Галаган Артем та переможець минулорічного обласного конкурсу «Посміхнемось щиро  Вишні» Білодон Ілона. Атмосфера родинного затишку й тепла панувала протягом усього свята. А скінчився захід цікавою вікториною і, звичайно ж, піснею.
     Щирими оплесками дякували школярі всім учасникам свята та учителям української мови та літератури Салімон А.П. та Оністрат О.В., які з  учнями 7-х класів його підготували.

    Переконані, що такі заходи залишать у серцях дітей краплину любові до Батьківщини, а рідне слово відгукнеться  в душах і бринітиме там усе життя, щоб українському роду не було переводу.









Немає коментарів:

Дописати коментар