вівторок, 7 лютого 2017 р.

         
                              Зустріч із шкільним минулим

Нас  доля  розвела  по  всіх  світах:
Своя  стежина  в  кожного – свій  шлях,
Та   ми  збираємося знову
У  свою рідну добру  школу.


        Зустріч із шкільним минулим - це завжди свято, оскільки є можливість пригадати добрих друзів, цікаві уроки, веселі перерви, екскурсії разом із класом, є час подякувати мудрим вчителям за поради. Чим далі від нас ті роки, тим теплішими й ціннішими стають спогади про школу. У Градизькій гімназії імені Героя України Олександра Білаша ось уже багато років не порушується добра традиція збирати усю велику шкільну родину у першу суботу другого зимового місяця.
        Вир життя розкидав однокласників по різних шляхах, по-різному склалися долі. Дехто так і проживає в рідному селищі, багато хто торує шляхи далеко від отчого дому, а інші знаходяться так далеко, що  не змогли приїхати на зустріч. Та все ж випускники зібралися у своїх класних кімнатах трішки збентежені, адже дехто не бачився 10 років. Та все одно в повітрі відчувалися нотки радості, задоволення і, можливо, трішки ностальгії.
    Ведучими на святі були учні 11-А класу Сухарєв Ростислав, Касько Ксенія, Галаган Артем та Тиришкіна Вікторія.  Як годиться, першою привітала випускників господиня закладу, директор гімназії Салімон Алла Петрівна. Вона по-материнськи  щиро говорила з колишніми   учнями, раділа їх успіхам. А порадіти є чому: вони зуміли реалізувати свої мрії, стали самодостатніми особистостями: серед них і бізнесмени, і лікарі, і вчителі, і економісти... А один із учнів цього випуску – Носа М.Ю. - став нашим селищним головою. Ще за шкільними партами вони навчилися виконувати будь-які  завдання і завжди підходили до них з творчістю та ініціативністю. Алла Петрівна побажала їм і надалі впевнено йти до своєї мети та не зупинятися на досягнутому. 
   І от прийшла пора згадати, які ж вони були в дитинстві, коли вперше сіли за парти. Ведучі запросили на сцену перших вчителів випускників.  Дєєва Алла Петрівна поділилася із присутніми спогадами про їхнє навчання, розповіла, наскільки старанними, активними, творчими, талановитими вона їх пам'ятає.   Продовжили  калейдоскоп спогадів класні керівники 2007 року випуску – Савченко Т.В., Кононенко А.М. та Верменич Н.Ю. Незважаючи на те, що в залі вже солідні люди, для класного керівника вони такі ж, як і 10 років тому. Учителі поділилися спогадами про  своїх вихованців, які назавжди залишаться для них веселими, непосидючими дітьми і побажали усім випускникам міцного здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою.  До виступів класних керівників  приєдналася  Ольга Вікторівна Оністрат  із словами побажань до своїх учнів та сказала, що ця зустріч залишить теплий спогад у її серці.
  Та, на жаль, вирушив  у дорогу, з якої немає вороття,Компанієць Станіслав. Не дожив до дня зустрічі з юністю, але залишив по собі тихий смуток втрат, світлі спогади у наших серцях. Пам'ять про нього було вшановано хвилиною мовчання...
   Настав час запросити на сцену  випускників. Дружня та тепла атмосфера панувала у залі під час виступу самих винуватців свята, які злетілися до шкільного гніздечка із різних куточків України. Випускники - Носа Мирослав та Максименко Юлія - поділилися успіхом кар’єрного зростання та  говорили, що у кожного своє життя,  по-своєму цікаве, насичене подіями, усім є що сказати про себе, про свої здобутки. Говорити , здавалося б, могли до безкінечності. Це був ще один день дитинства, хоч уже й дорослих людей, ще на один день усі  стали веселими, безтурботними учнями.  У своїх виступах вони були одностайні – школа – найкраща пора дитинства та юності, а вчителі – люди, які відіграли важливу роль у їхньому професійному та людському становленні. Випускники в один голос стверджують, що наша гімназія  – найкраща! І всім, чого  вони зуміли досягти, завдячують своїм  вчителям та рідній школі, бо саме тут їх навчили бути людьми, патріотами своєї держави.  
   Усі учасники святкового дійства побажали своїм гостям миру, злагоди, єднання, бути добрими, енергійними, сильними духом.
    Як батьки чекають на своїх дітей, так само велика, дружня родина Градизької гімназії з радістю чекає своїх вихованців. Шановні випускники, Ви завжди бажані гості в нашій школі!
                                     Ви приходьте до нас.
                                     Школа кличе всіх вас.
                                     В кожну мить, кожен час
                                    Двері завжди відкриті для вас.

                                                        Литовченко А.М. педагог - організатор











Немає коментарів:

Дописати коментар