понеділок, 16 жовтня 2017 р.

14 жовтня –
 День українського козацтва та захисника України

Воїне, лицарю славний,
Ти зброю тримаєш в руках,
Щоб на нашу країну-державу
Злий не позарився враг.
Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків,
Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних віків.

З 2015 року щорічно 14 жовтня  відзначається День захисника України. В цей урочистий день варто вшанувати всіх, хто причетний до цього високого звання. Усі ті, хто носить почесне звання захисника України уособлюють всі етапи розвитку нашого славетного війська: ті хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності та герої сьогодення, котрі боронять незалежність нашої країни.
Також щорічно 14 жовтня відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.) та свято Покрови Пречистої Богородиці, яке з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Бога Живого.

Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Історичні реалії склалися таким чином, що елітою української нації стало саме козацтво. Завдяки їм ми маємо досвід розвинутої демократії, яка зародилася на Запорізькій Січі, маємо історичний досвід державотворення, маємо все, що належить мати могутній та великій нації, якою вона була за звитяжних козацьких часів.


З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості було проведено заходи:


Покладання квітів до могили Усса С.М., загиблого в зоні АТО




Проведено інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені Дню захисника України («День козацтва»,  «День захисника України»)






Взяли участь в заходах із вшанування пам"яті героя України, Народної артистки УРСР Р. Кириченко та урочистого відкриття року Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у с. Землянки та с. Корещина Глобинського району.









Немає коментарів:

Дописати коментар