четвер, 12 жовтня 2017 р.

Козацькому роду нема переводу!
До звуку – звук, струна струні – одвічна,
А всі одвічні серцю кобзаря, -
Вже знов козацьке військо маком квітне,
І спалахнула Хортиці зоря!
Оскільки в героїчному найбільше виявляється національний характер народу, його душевна краса, його талант, то  такі сторінки історії особливо хвилюють і наповнюють нас гордістю. У минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище, як Запорозька Січ. Це про неї Гоголь писав: «Так ось вона Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді і дужі, як леви! Ось звідки розливається воля козацтва на всю Україну!»
Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження  України. Указом Президента 14 жовтня 2014 року оголошено днем українського козацтва, Захисника Вітчизни. День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. 14 жовтня також святкується одне з найбільших 12 церковних свят року – свято Покрови Пресвятої Богородиці, ікона якої супроводжувала і оберігала у далекій дорозі козаків.

Члени гуртка «Пізнаємо рідний край» Градизької гімназії імені Героя України О. Білаша підготували виховний захід «Козацькому роду нема переводу» під керівництвом вчителів: Боровської Л.О., Гармаш Н.В., Бугай Т.В. Учні ще раз долучилися до героїчних сторінок українського  козацтва. Курені козачат 5 і 6 класів із задоволенням взяли участь у змаганнях і пройшли всі випробування, щоб стати дійсним козаком, із гордістю і відповідальністю поставились до участі у святі, де перемогла козацька дружба. Козацтво – це одна із найулюбленіших сторінок історії України для учнів.   

Немає коментарів:

Дописати коментар