вівторок, 16 березня 2021 р.

 

День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

В рамках цього дня у Градизькій гімназії було проведено ряд заходів, які доводять те, що нема і не буде жертовнішої справи, аніж узяти до рук зброю для захисту своєї країни, родини, дітей. Захисники різного віку. Хтось зовсім недавно залишив стіни школи. Хтось має дружину, дітей. Вони жили поряд з нами, працювали, були звичайними господарями. А сьогодні стали воїнами - Нашою надією, нашим щитом, нашим захистом.

В наших серцях лишається пам’ять про земляка Степана Усса що 29 серпня 2014 року, під час виходу зеленим коридором з Іловайська в складі 93-ї окремої Гвардійської механізованої бригади, загинув, надаючи допомогу пораненим бійцям.

Шана і низький уклін тим, хто з перших днів агресії на Донбасі стали допомагати нашим добровольцям, споряджаючи їх одягом, зброєю, медикаментами, продовольством та багатьма іншими необхідними речами. Це волонтери, до діяльності яких також причетна Градизька гімназія що не стояла осторонь у допомозі нашим героям. Це люди які добровільно зголосилися допомагати армії у важкий час і, ризикуючи життям,  везли на передову все необхідне. Та ще й досі продовжують допомагати. Один із них Лихопуд Сергій Григорович - директор Градизького зонального будинку культури «Україна», музикант, композитор, автор багатьох віршів і пісень, а нині ще й волонтер по духу.

Ми закликаємо сьогодні згадати усіх Героїв, що захищають нашу державу та тих що поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про всіх, хто боронить рідну землю, згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.








Немає коментарів:

Дописати коментар